Dominique Foureur

Het Wijnhuis

Champagnehuis Foureur is gevestigd in Ambonnay, ten noordoosten van Épernay. Je komt er doorheen als je de “Route Touristique du Champagne” volgt. Het is een piepklein plaatsje waar maar één hotelletje te vinden is. Zo typerend voor Frankrijk, een klein dorpje wat schitterende wijnen voortbrengt.

 

Ambonnay is één van de zeventien gemeenten in de Champagnestreek die officieel als Grand Cru benoemd zijn door het INAO, het “Institut National des Appellations d’Origines”. Deze “appellation” is gebaseerd op de bijzonder goede kwaliteit van de druiven en op de voor Grand Cru voorgeschreven bereidingswijze.  

 

De familie Foureur houdt zich al sinds de 16de eeuw bezig met het verbouwen van champagnedruiven en het produceren van deze koning onder de wijnen. De huidige eigenaar, “vigneron” Dominique Foureur, is het vak met de paplepel ingegeven. Ook zijn vrouw Elisabeth is met hart en ziel bij het champagne-bedrijf betrokken. De Foureurs werken als “Recoltant Coopérative” (RC) wat wil zeggen dat de gehele oogst naar een coöperatie gaat en een gedeelte daarvan na de eerste gisting terugkomt, bestemd voor eigen verwerking en verkoop. Vanzelfsprekend is de familienaam Foureur aan hun champagne verbonden. Op het etiket vind je overigens de letters “FM” die staan voor Foureur-Marguet en Marguet is de meisjesnaam van madame Foureur. Het vakmanschap van dit echtpaar, toegevoegd aan de Grand Cru status, staat garant voor de sublieme kwaliteit van de Foureur Champagnes.

 


 

 

De Champagnes

De champagnes van Dominique Foureur:

- Tradition brut

- Blanc de Blancs

- Rosé brut

- Millesime 2008

- Cuvée Prestige "Prince Alaric" Millesime 2006

De Tradition en Millesime zijn ook als magnum verkrijgbaar.